Гледай
на живо

След 6-7 години всички пътища с нов асфалт

Кабинетът търси решение на проблема с дупките

„Колегите от МОСВ следят денонощно язовирите. Тези язовири 9-те, които нашето ведомство стопанисва – по линия на ВиК-дружествата, язовири за питейно-битово водоснабдяване, са в отлично състояние. Три от тях се изпускат контролирано, два от тях преливат към настоящия момент. Язовир Кърджали също прелива“, това каза пред бТВ министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той бе категоричен, че опасност за населението от преливащите язовири няма.

По повод нашумелия въпрос с дупките по пътищата Нанков коментира, че търсят кардинално решение на проблема. „Фигуративно вече сме поставили чиновник до всяка дупка, защото това е един от основните приоритети на кабинета "Борисов 3". През последните 30 години пътният сектор винаги е бил недофинансиран. Търсим дългосрочно и цялостно решаване на проблема“, посочи министърът.

По думите му средства могат да дойдат или от въвеждането на ТОЛ системата, или от европейски фондове.

„Палиетивните ремонти и пълненето със студена смес на дупките излиза десетки милиони на година, а резултати няма. Тази порочна практика трябва да се прекрати", категоричен беше министърът.

Плановете на кабинета са на година да бъдат ремонтирани по около 400 км пътища, което по прогнозни сметки означавало, че за 6-7 години всички републикански пътища ще бъдат с нов асфалт.