София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

След дълго чакане децата от кв.Манастирски ливади в София ще имат място за игра

Йорданка Фандъкова: Проблемите в този район са много

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

След като жителите на кв. Манастирски ливади - изток преди около две години, многократно протестираха и то пред дома на столичния кмет Йорданка Фандъкова, от районната управа започнаха изграждането на единствената детска площадка в района.

Детските съоръжения са отдавна монтирани, поставена е мека настилка, но оградите, които ограничават достъпа на родители и деца все още не са премахнати. С този абсурд хората живеят вече половин година, разказва BTV. 

Според проекта детската площадка е трябвало да отвори вратите си за деца и родители още в края на месец юли миналата догина. Без обяснение, според живущите в района това така и не се случва. Впреки че се налага всеки ден в нарушение да се промъкват през оградите, малчуганите вече играят там. Родителите твърдят, че е трудно да обясняват на децата си в продължение на половин година, че площадката не е готова, а тя видимо да е.

"Много се забави изпълнението. Районният кмет ме информира, че първата фирма, която е бил избрал е имал проблеми. Прекратявал е договори. Наистина това дразни много и създава неудобство за мен и за децата, и за целия квартал. Истината е, че в този район се инвестира много сериозно през последните две години. Включително и в улици." обясни Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет увери, че в рамките на три седмици тази площадка трябва официално да отвори врата. В този срок ще бъде изграден и разбития тротоар около нея.