София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слон стъпка до смърт бракониер в резерват

Според местната полиция трима съучастници са задържани

пропускане
5 годиниЛюбопитно 1 Боряна Райчева

В Национален парк „Крюгер”, Южна Африка, слон е стъпкал до смърт бракониер, съобщава изданието Daily Mail.

Група бракониери незаконно се промъкнали в резервата, за да ловуват. Един от тях се опитвал да хване носорог, когато го напада агресивен слон. Той стъпкал до смърт човека пред очите на приятелите му. Свидетелите на инцидента веднага напуснали парка и се свързали със семейството на починалия.

В сряда, 3 април, охранители на резервата стартирали акция по октриване на трупа. Останките са открити на следващия ден.

На мястото са открити само човешки череп и панталони. По всяка вероятност човекът е бил изяден от лъвове, коментират от изданието.

Според местната полиция трима съучастници са задържани. Първото изслушване се е провело в петък, 5 април. Те са обвинени в незаконно влизане в резервата, липса на лиценз за огнестрелни оръжия и боеприпаси, както и за незаконен лов. Повторното изслушване е насрочено за 12 април.

В началото на януари в Шри Ланка слон нападнал човек, който се опитал да го хипнотизира. Поради нараняванията си, хипнотизаторът умира.