София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Случаят „Иванчева”: Ваклин не разполага с официални доходи за подкупа?

На живо от домашния арест: Иванчева и Петрова при Люба Кулезич

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Поискахме документи дали Ваклин разполага с официални доходи, дали има толкова пари за подкупа и се оказа, че той няма не 70 хиляди, той няма 70 лева. Това обяви бившият зам.-кмет на район „Младост” Биляна Петрова в сензационно интервю в предаването „Честно казано с Люба Кулезич”, където заедно с Десислава Иванчева се включиха ексклузивно от домовете си заради невъзможността им да присъстват лично в студиото. Припомняме, че на 22 декември 2018 двете излязоха под „домашен арест”.
Докато ние работихме в общината, проверявахме дали всичко е обезопасено, дали се спазва редът за застрояването. Лично аз от много време говорех, че трябва да има строителна полиция, коментира от своя страна Десислава Иванчева. Опитаха се да ни смажат, да смажат гражданското общество. Но ние не сме се предали, българският народ трябва да знае, че може да се самоуправлява, категорична е Иванчева.
Тя разкри, че задържането им е свързано с редица нарушения и опити за фалшифициране на доказателствата, част от които „подхвърляне на банкноти”, дописване в тефтерчето, унищожаване на СРС-та.
Играем си на котка и мишка, всичко изглежда като една поръчка с огромни размери. Това е диктатура, заяви от своя страна Петрова.
По повод коментара на зам.-председателя на ДСБ Радан Кънев, че „ тези, които подаряват жилища на властта, и тези, които съдействаха на властта в накисването на Десислава Иванчева, са - буквално - едни и същи хора”, бившата зам.-кметица на „Младост” информира, че фирмите, участващи косвено или пряко в тези събития са същите.
Като математик мога да кажа, че вероятността това да е случайно е доста малка, добави Петрова.
Гледайте цялото интервю с бившия кмет и зам.-кмет Десислава Иванчева и Люба Кулезич тук!
Абонирайте се за Youtube канала на предаването „Честно казано с Люба Кулезич”, за да следите най-горещите разкрития и коментари за случващото се!