Гледай
на живо

Служителите от „Випмпром Карнобат“ блокираха жп линия

Протестират заради затварянето на складовете на Миню Стайков

Служителите от „Випмпром Карнобат“ блокираха жп линия Служителите, работещи в затворените складове на разследвания за укриване на данъци, пране на пари и ... thumbnail text
Служителите, работещи в затворените складове на разследвания за укриване на данъци, пране на пари и продажба на контрабандни стоки Миню Стайков, блокираха днес сутринта  жп линията Бургас-София.
 
Недоволството им е провокирано от запечатването в петък сутринта на три данъчни склада на Стайков - спиртоварната, фабриката за вина и бутилиращото производство във Венец. Според ръководството на „Винпром Карнобат” не им била представена писмена заповед за акцията, която на практика оставяла повече от 3000 души без работа.
 
Припомняме, че на територията на компанията митничари и жандармеристи има още от 6 септември, когато при спецакция беше арестуван собственикът Миню Стайков.
 
От Агенция „Митници" уточняват, че проверката на данъчните складове е констатирала множество нередности. За да бъдат обезпечени доказателствата за тези нарушения обектите се запечатват за 48 часа, а мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд.