Гледай
на живо

Сняг в цялата страна

Гърция затвори границите си за тирове

Сняг в цялата страна Снеговалежите усложняват пътната обстановка в Западна и Южна България в четвъртък. Оранжев код е обя... thumbnail text

Снеговалежите усложняват пътната обстановка в Западна и Южна България в четвъртък. Оранжев код е обявен за пет области в Югоизточна България заради интензивни валежи от дъжд. Валежите ще са най-обилни в областите Смолянска, Хасковска, Кърджалийска, Ямболска и Бургаска.

В Западна България е обявен жълт код за силни снеговалежи, като снежната покривка ще достигне 10-15 см. Жълтият код се отнася за осем области – Видинска, Монтанска, Врачанска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска.

От ГД „Гранична полиция“ съобщиха, че на ГКПП „Кулата“ трафикът е засилен, но заради лошото време Гърция затвори вчера границите си. Тировете чакат на ГККП „Кулата” повече 20 часа. Леките автомобили ще се пропускат в южната ни съседка само с вериги. На българо-сръбската, българо-македонската и българо-румънската граница трафикът е нормален

Замърсяването на въздуха с фини прахови частици тази сутрин отново е над нормите в 7 града у нас. Най-значително замърсяване се отчита в Смолян и Видин. Останалите градове с превишена концентрация са Русе, Горна Оряховица, Плевен, Пловдив и Шумен.