София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Собственик на къща за гости източвал банковата сметка на клиентите си

Собственикът е изисквал от туристите потвърждение за онлайн резервации

7 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Областната дирекция на МВР в Добрич съобщи, че собственик на къща за гости в Балчик е източвал банковите сметки на клиентите си. Жертви на измамата са ставали основно чужденци. Един от пострадалите е българин, подал сигнал в полицията. Крадецът е пазарувал онлайн за тяхна сметка техника, която е продавал на занижени цени.
При претърсванията на къщата за гости са открити и иззети 265 листа с информация за платежни инструменти - номера на карти, имена на картодържатели, дата на валидност и код за сигурност. Намерени са също лаптоп, мобилен телефон и други премети, свързани с извършването на престъплението.

Разследващите са установили, че мъжът е предоставял стаи под наем, като е изисквал от туристите потвърждение за онлайн резервации. При това клиентите е трябвало да предоставят данни от банковата карта.

Работата по разкриването на цялостната му престъпна дейност продължава, съобщиха още от Областната дирекция на МВР в Добрич.