София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Собственик на забранена за гейове пекарна беше осъден в Русия

Поставил надпис „********* [за гейове] не е позволено”

5 годиниЛюбопитно 1 Боряна Райчева

В Кемерово собственикът на местния магазин „Хляб от руска фурна от братя Ипатови” Антон Ипатов беше глобен с 10 хиляди рубли за поставянето на табела с надпис „********* [за гейове] не е позволено” на входа на пекарната. Той беше признат за виновен за разпалването на омраза (член 20.3.1 от Кодекса за административните нарушения). Решението е публикувано на уебсайта на Централния съд в Кемерово.

На процеса Ипатов обясни, че сам е поставил посочената табела и го е направил по лични причини. Според него той прави естествена храна и всичко неестествено му е чуждо.

„В тази връзка той не иска в неговия магазин да присъстват хора с нетрадиционна сексуална ориентация, което той посочи на табела, поставена в магазина. Той вярва, че такива хора могат да засегнат децата му “, се казва в резолюцията.