София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Социалистите се събират на кръгла маса в Казанлък

Нинова дава началото на колоездачна обиколка „Купа Бузлуджа 2018“

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Проявите на социалистите във връзка с традиционния събор на Бузлуджа започват от днес. В Културен дом „Арсенал“ в гр. Казанлък ще се проведе Балканска младежка кръгла маса. Тя ще бъде открита от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и председателя на МО в БСП Николай Бериевски. В нея ще вземат участие млади лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.

По-късно в гр. Габрово представители на ИБ на НС на БСП, депутати от ПГ на "БСП за България и членове и симпатизанти на партията ще поднесат цветя и ще отдадат почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поведе колоездачната обиколка от Габрово до историческия връх Шипка. Стартът на мероприятието, под надслов Купа „Бузлуджа 2018”, ще бъде даден в 16:30 часа, а в 18:00 часа председателят на левицата ще награди победителите. На върха ще бъдат поднесени  венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

Утре в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, съпътстван от национален политически митинг. Слово ще произнесе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители  от ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.