София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

София е домакин на турнир по плажен волейбол

Той ще се проведе утре в участък на бул. „Княз Александър Дондуков“

6 годиниСпортни 19 Боряна Райчева

Футболната легенда Димитър Пенев-Пената и звездата на театралната сцена Христо Мутафчиев са новите треньори по плажен волейбол на БулевАРТ. Двамата приеха да ръководят спортните отбори, които ще премерят сили на 12 септември от 17.00 до 22.00 часа на бул. „Княз Ал. Дондуков“ като част от събитието „БулевАРТ- Плажен волейбол“.

В участъка между ул. „Сердика“ и ул. „Веслец“ вече е изградено истинско волейболно игрище, за което са доставени близо 180 тона пясък. Там първи ще премерят сили юношите от столичните отбори по волейбол. Състезанието за тях е от 14.00 до 17.00 часа. А в 17.00 ч на терена излизат отборите на Кмета, Бизнеса, Любителите и на Звездите. В състезанието ще се включат и граждани, които обичат волейбола и се записаха за турнирите.

Сред състезателите са спортни легенди като Борислав Кисьов, Найден Найденов, Евгени Иванов-Пушката, Димо Тонев, националните състезателки по плажен волейбол, кметовете на районите Изгрев, Студентски, Илинден, представители на общинската и държавната администрация като Владимир Данаилов, изпълнителен директор на СОАПИ, Христиан Петров, директор на Центъра за градска мобилност, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Димитър Маргаритор, председател на Комисията за защита на потребителите, представители на бизнеса като Димитър Тодоранов, екипът на компанията HILL и други.