София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СОФИЯ ОТБЕЛЯЗВА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

ЗАТВАРЯТ ЧАСТ ОТ ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

София отбелязва Европейския ден без автомобили. На 22 септември е финалът на Европейската седмица на мобилността, като за времето от 9:00 до 17:00 ч. центърът на София ще е затворен за автомобили.
Затворена за движение на автомобили ще е ул. „Ген. Гурко" в участъка от бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". Денят без автомобили насърчава алтернативния начин на придвижване и намаляването на замърсяването на градската среда, информират още от пресцентъра на Столична община. Денят без автомобили е кулминацията на Европейската седмица на мобилността, която е организирана от Столичната община и Центърът за градска мобилност.Европейската седмица на мобилността е кампания за устойчива градска мобилност, която се провежда всяка година от 16-ти до 22-ри септември под егидата на Европейската комисия.