Гледай
на живо

Софиянски: СДС предадоха десните принципи

Бившият кмет на София не знае за кого ще гласува на предстоящия вот

Софиянски: СДС предадоха десните принципи СДС предадоха десните принципи, съюзявайки се управляващите от ГЕРБ, това заяви пред телевизия "Евро... thumbnail text
СДС предадоха десните принципи, съюзявайки се управляващите от ГЕРБ, това заяви пред телевизия "Евроком" бившият депутат от Съюза на демократичните сили Стефан Софиянски, който тази вечер от 20:00 часа е специаелн гост в предането "Евродиков".
"ГЕРБ е бивша комунистическа партия. Произходът на ГЕРБ и на сегашното БСП е един и същ. През 1997 г., когато с всички тези хора ние бяхме на барикадите и гербаджиите и бесепарите бях от другата страна на барикадата срещу нас. И днес ти да отидеш при тях е един огромен компромис на принципите, които аз не бих допуснал.", обясни Софиянски.
 
Той беше категоричен, че дори от чисто прагматична страна, обединението между двете партии, няма да доведе до успех за демократите.
 
Бившият кмет на София изтъкна и че дори действително депутат от СДС да влезе в европарламента в резултат на съединяването на десните с ГЕРБ, той реално ще се превърне в кадър на управляващите, а не в изразител на синята идея. 
 
Заради всичко това Стефан Софиянски сподели с горчивина, че на предстоящия вот не знае за кого ще даде гласа си.