Гледай
на живо

Софийска баба брои 420 000 лв. на ало измамници

Сигнал до полицията подали от банката

Рекордната сума от 420 000 лева даде на ало измамници баба от София. 65-годишната Жасмин изтеглила парите последователно от две банки, а като отишла в трета, за да си вземе още 180 000 лева, служителите се усъмнили и подали сигнал в полицията.

Шеметната телефонна измама се разиграла във вторник в центъра на София, потвърждават от МВР. В момента тече разследване, но все още няма задържани за рекордната измама.

Схемата на измамниците е познатата – съдействие на МВР. Във вторник непознат мъжки глас я помолил по телефона да съдейства на полицията за залаавяне на ало-бандити. Престъпниците убедили старицата, че операцията е секретна, след което жената си взела чантата и тръгнала към банката.

От два клона успяла да изтегли 420 000 лева, които предала на муле. Тъй като се изпуснала, че има още пари в трета банка, мошениците я оплели в мрежите си. Щом Жасмин се наредила на гишето и поискала 180 000 лева, служителката се усъмнила и като не получила адекватно обяснение за какво са й парите, подала сигнал в полицията. Така било предотвратено даването на още пари, пише „Телеграф“.

След като разбрала, че е измамена бабат изпаднала в шок. Не можела да повярва, че е влязла в мсхемата на ало-мафията.

Съседи на жертвата споделят, че тя дълго години работела в голяма застрахователна компания и си спестявала пари. Била изключително интелигентна и възпитана. Целият квартал се чуди как са успели да я измамят и то с рекордна сума.

От МВР отново призоваха хората да не се доверяват на непознати и да дават пари, особено след искане по телефона.