София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Софийска баба брои 420 000 лв. на ало измамници

Сигнал до полицията подали от банката

6 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Рекордната сума от 420 000 лева даде на ало измамници баба от София. 65-годишната Жасмин изтеглила парите последователно от две банки, а като отишла в трета, за да си вземе още 180 000 лева, служителите се усъмнили и подали сигнал в полицията.

Шеметната телефонна измама се разиграла във вторник в центъра на София, потвърждават от МВР. В момента тече разследване, но все още няма задържани за рекордната измама.

Схемата на измамниците е познатата – съдействие на МВР. Във вторник непознат мъжки глас я помолил по телефона да съдейства на полицията за залаавяне на ало-бандити. Престъпниците убедили старицата, че операцията е секретна, след което жената си взела чантата и тръгнала към банката.

От два клона успяла да изтегли 420 000 лева, които предала на муле. Тъй като се изпуснала, че има още пари в трета банка, мошениците я оплели в мрежите си. Щом Жасмин се наредила на гишето и поискала 180 000 лева, служителката се усъмнила и като не получила адекватно обяснение за какво са й парите, подала сигнал в полицията. Така било предотвратено даването на още пари, пише „Телеграф“.

След като разбрала, че е измамена бабат изпаднала в шок. Не можела да повярва, че е влязла в мсхемата на ало-мафията.

Съседи на жертвата споделят, че тя дълго години работела в голяма застрахователна компания и си спестявала пари. Била изключително интелигентна и възпитана. Целият квартал се чуди как са успели да я измамят и то с рекордна сума.

От МВР отново призоваха хората да не се доверяват на непознати и да дават пари, особено след искане по телефона.