София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Софийски градски съд заседава по делото срещу Петко Еленков

Мъжът бе обвинен за убийството на 16-годишно момче

7 годиниПравосъдие 13 Боряна Райчева

На 14 декември Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Петко Еленков, на когото бе повдигнато обвинение за убийството на 16-годишно момче за крадено желязо.

Случаят е от 2013 г., когато Еленков стреля по младежа от ромски произход – Велин, край гара „Подуяне“. Велин е срещнал агресията на Петко Еленков, докато се опитвал да краде желязо. Освен за убийството на младежа от ромски произход, Еленков е обвиняем и за нанасяне на средна телесна повреда на приятеля му Камен и за незаконното притежание на боеприпаси.

Когато в началото на февруари 2014 г. Еленков беше пуснат под гаранция в размер на 5000 лв., роми изразиха несъгласието си, като вдигнаха пред Съдебната палата плакати с надслов „Убиец на деца“!

От друга страна решението за освобождаването му беше посрещнато с аплодисменти от десетки негови близки, роднини, приятели и бивши колеги, които дойдоха в съда, за да засвидетелстват подкрепата си към него.