София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Соломон Паси: Борисов да иска от САЩ българин на Луната

Бившият външен министър с коментар за международните събия

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Ако искаме наистина американският бизнес да влезе в България, има една единствена мярка, която е 100% гарантирана - това е визита на американския президент в България. Това каза бившият външен министър Соломон Паси.

"Tрябва да се инвестира и във въображение и да се ”постеле” през следващите години за закупуване на изтребители F-35, както и да се поиска участие на български астронавт в предстоящата лунна експедиция, заявена от САЩ", каза още Паси.
Бившият министър коментира и интервюто на френския президент Еманюел Макрон, в което той каза, че “в момента преживяваме, мозъчната смърт на НАТО”.

"Но, ако Макрон има мозък, нека го пренесе в НАТО, за да го изведе от мозъчната смърт. Той има всичките права да прелее мозък от себе си, от Франция, в НАТО. С това си изказване той си стреля в краката”, каза още бившият дипломат №1 на България.

По повод друго скандално изказване на Макрон и обидите към България Соломон Паси каза следното: “Макрон става популист, за да се бори срещу популистите, но популизмът е една престъпна политика”.