Гледай
на живо

Соня Колтуклиева осъди Михнева за клевета

ВКС потвърди присъдата на Софийски градски съд

Соня Колтуклиева осъди Михнева за клевета Журналистката Соня Колтуклиева осъди колежката си Маргарита Михнева за клевета. Това разкри самата С... thumbnail text

Журналистката Соня Колтуклиева осъди колежката си Маргарита Михнева за клевета. Това разкри самата Соня в социалната мрежа.

„Приятели, с огромно удоволствие ви известявам, че Върховният касационен съд потвърди присъдата на Софийски градски съд от юли 2018 г., когато Маргарита Михнева беше осъдена за нейната 4-годишна клеветническа кампания срещу мен, започнала през октомври 2014 г. с лъжите, че съм взела 500000 лева от Цветан Василев, за да “хваля” него и КТБ. Съдът не откри нито един факт в потвърждение на тези твърдения, защото няма такива факти, просто“, пише Колтуклиева в профила си във Фейсбук.

Тя благодари на нейните адвокати, които, по думите й са спечелили „една тежка и неравностойна битка - с високия си професионализъм и смелост срещу мракобесната машина на Системата“, която се опитва да я смачка от 2014 г. насам.

Софийски градски съд осъди Михнева да заплати 2 000 лева на Соня Колтуклиева заради клевета. Сега присъдата е потвърдена и от върховна инстанция. Колтуклиева обяви, че ще дари парите на майките на деца с увреждания.

„Както е известно от години, заради многобройните дела срещу нея, Маргарита Михнева е прехвърлила всичките си собствености на роднини. Аз, обаче, ще настоявам до последно да получа отреденото от съда обезщетение, което ще даря на дете със специални нужди, както обявих в предаването на Сашо Диков по Евроком и в предаването на Радо Любенов по телевизия БАЦ-Петрич, след решението на Софийски градски съд срещу Маргарита Михнева.

Надявам се Маргарита Михнева да спази закона и да прояви човещина, за да може едно дете да получи по-добро лечение. Това е важното сега!“, написа още журналистката.