София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Соня Колтуклиева осъди Михнева за клевета

ВКС потвърди присъдата на Софийски градски съд

пропускане
5 годиниОбщество 34 Боряна Райчева

Журналистката Соня Колтуклиева осъди колежката си Маргарита Михнева за клевета. Това разкри самата Соня в социалната мрежа.

„Приятели, с огромно удоволствие ви известявам, че Върховният касационен съд потвърди присъдата на Софийски градски съд от юли 2018 г., когато Маргарита Михнева беше осъдена за нейната 4-годишна клеветническа кампания срещу мен, започнала през октомври 2014 г. с лъжите, че съм взела 500000 лева от Цветан Василев, за да “хваля” него и КТБ. Съдът не откри нито един факт в потвърждение на тези твърдения, защото няма такива факти, просто“, пише Колтуклиева в профила си във Фейсбук.

Тя благодари на нейните адвокати, които, по думите й са спечелили „една тежка и неравностойна битка - с високия си професионализъм и смелост срещу мракобесната машина на Системата“, която се опитва да я смачка от 2014 г. насам.

Софийски градски съд осъди Михнева да заплати 2 000 лева на Соня Колтуклиева заради клевета. Сега присъдата е потвърдена и от върховна инстанция. Колтуклиева обяви, че ще дари парите на майките на деца с увреждания.

„Както е известно от години, заради многобройните дела срещу нея, Маргарита Михнева е прехвърлила всичките си собствености на роднини. Аз, обаче, ще настоявам до последно да получа отреденото от съда обезщетение, което ще даря на дете със специални нужди, както обявих в предаването на Сашо Диков по Евроком и в предаването на Радо Любенов по телевизия БАЦ-Петрич, след решението на Софийски градски съд срещу Маргарита Михнева.

Надявам се Маргарита Михнева да спази закона и да прояви човещина, за да може едно дете да получи по-добро лечение. Това е важното сега!“, написа още журналистката.