София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Соня Колтуклива иска сваляне на компроматите срещу Борислав Игнатов

Съветва кандидат-кмета да съди Недялко Недялков за неправомерно увреждане

4 годиниОбщество 18 Боряна Райчева

Журналистката Соня Колтуклиева призовава всички политици да поискат интимните снимки на годеницата на кандидата за кмет на София Борислав Игнатов да бъдат свалени от сайта ПИК, като допълва те да го направят в публични декларации, ФБ-коментари или интервюта.


„Като журналистка винаги съм била категорична: децата не бива да се замесват в калните политически и медийни битки. Никога! Със съпругите и приятелките е по-различно. Но пак трябва да има граници, които не бива да се прескачат. В случая с опита за опозоряване на кандидат-кмета Борислав Игнатов темата: истински ли са снимките на приятелката му, как са направени и защо са попаднали в ПИК, е второстепенна. Първостенното е, че унижаването на хора е недопустимо! Абсолютно недопустимо“, категорична е Соня Колтуклиева.

Тя съветва Борислав Игнатов да предприеме всички законови мерки за сваляне на снимките от сайта на ПИК и да съди собственика Недялко Недялков за непозволено увреждане.

„Призовавам Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Мустафа Карадайъ, Волен Сидеров, Веселин Марешки, Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички останали лидери на партии и коалиции, участващи в изборите, да настояват за сваляне на снимките от сайта ПИК и за джентълменско споразумение - никой да не насърчава приятелските си медии да водят неетична кампания в тяхна полза срещу опонентите им“, казва в позицията си още журналистката.


По думите й, ако днес се примирите с ПИКливия рекет, утре това ще сполети и нас - по един или друг повод, в едно или друго рекетьорско издание.

„Не се оставяйте да ви страхуват“,призовава Соня Колтуклиева.


Припомняме, че преди няколко дни в сайта ПИК, собственост на Недялко Недялков, се появиха интимни снимки на приятелката на кандидат-кмета на София Борислав Игнатов, които могат да се определят като порнографски, правени преди много години от тогавашния й интимен приятел, който, след раздялата им, се е опитал да я рекетира, за което тя е подала жалба в МВР, оставена без последствия.