Гледай
на живо

Спас Гърневски: В България тече опит за преврат

Сега сме в апогея на плана "Решетников"

В студиото на Нова телевизия бившият кмет на Пловдив, а сега - зам.-шеф от ГЕРБ на антикорупционната комисия в парламента - Спас Гърневски, алармира за голяма опасност пред кабинета. 

"Всички са наясно, че в България тече опит за преврат - да бъде свалено законно избраното правителство", и посочи силите, които клатят лодката, без обаче да ги назове поименно: "Това са онези, които през последните две години започнаха война срещу него. спомнете си как започна европредседателството - с 9 протестни митинга",обяви той. 

Веднага след това предупреждение Гърневски разкри, че подривната дейност срещу правителството тече по план и това е "планът Решетников".

"Планът Решетников"в България се изпълнява и сега сме в неговия апогей", заяви народният представител. 

След което засегна темата за свикания в началото на седмицата от президента Румен Радев Кконсултативен съвет по национална сигурност /КСНС/. 

"Самият президент свика този съвет, за да спре дейността на КПКОНПИ", смята Спас Гърневски.

На въпроса на водещия защо ГЕРБ са допуснали достатъчно поводи за обвинения в корупция, екскметът на Пловдив отговори, че във всички сделки по "апартаментгейт" има нещо нелогично, но причината да бъде ударен ГЕРБ като бумеранг се върна върху останалите". 

Той подчерта, че "виждаме изключително висок стандарт, наложен на ГЕРБ от лидера Бойко Борисов - при най-малката сянка на съмнение, си отиват", и обобщи, че сега вече всеки, "който си купи и пакетче семки на цена, по-ниска оп пазарната, си тръгва". 

Спас Гърневски атакува БСП, като припомни, че "Елена Йончева, с повдигнато обвинение, е водач на листа, Момчил Генов, купувал гласове, си стои в парламента, при "Хитлергейт" един достоен министър напусна правителството, а неговият заместник, който се е обличал като Хитлер, остана...", посочи депутатът.