София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Спаси София: Политиката трябва да е инструмент за промяна, а не самоцел

НПО-то ще излъчи свои кандидати за общински съветници

5 годиниПолитика 28 Боряна Райчева

Близо 3 седмици след като неправителствената организация „Спаси София“ предложи един от основателите си – Борис Бонев – за кандидат за кмет на столицата – членовете на организацията не спират да алармират за проблеми в столичното градско пространство.

Екипът на телевизия Евроком се свърза с един от представителите на организацията – Андрей Зографски – който коментира пред камерата ни едно от последните предложения на „Спаси София“. То е свързано с апела им за ремонтиране на булевард „Цар Борис III” и замяната на паветата с асфалт.

Във връзка с този казус Зографски спомена, че неправителствената организация няма да спре да алармира обшеството относно случващото се в София, като възнамерява активно да участва във вземането на решения.

По думите на Зографски организацията няма да се трансформира в политическа партия, но ще предложи свои хора за общински съветници, след заявената вече кандидатура за кмет. Политиката не трябва да е самоцел, а инструмент за промяна, заяви още Зографски.