София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Спаси София“ правела кампании за „черен PR“

Зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов пред Евроком

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Не коментирам кампаниите за черен PR. Това заяви пред камерата на телевизия Евроком зам.-кметът на София Тодор Чобанов относно сигнала на „Спаси София“ за нагласените данни за лошото време, признати като повод за закъснение към строителя на „ул. Граф Игнатиев“.

„Аз не мога да коментирам обекти, които не ръководя и не управлявам. Не мога да коментирам такива групи и така нататък. Съжалявам", беше категоричен той. 

"Вижте, кампании за черен пиар не коментирам. Да изпратят сигналите, има институции, които се занимават с това. Нито съм прокуратура, нито съм го ръководил обекта, нито мога да коментирам“, допълни Чобанов.  

Кметът Йорданка Фандъкова заяви в Банкя, че наравно с етичната комисия на ГЕРБ, приема всички жалби на столичаните.

Щяла да се съредоточи върху ремонтите и сигналите, вместо да се готви за местните избори наесен.  

„Аз лично, знаете, когато има сигнал, веднага възлагам проверки, изпращам на компетентни органи", каза Йорданка Фандъкова. 

"Това трябва да се знае, трябва да се повтаря. За да може да не се изкушават хората. Ами, различно, това е процес. Не мога да ви кажа някаква бройка“.

Градоначалникът на столицата отказа да отговори какви са сигналите към момента. Както и дали все пак ще се кандидатира за нов мандат.

Автор: Николай Марченко

Оператор: Николай Нешев

Вижте повече във видеото