София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спасиха по-голямата сестра на починалия Стефан от Кардам

Чака се становище от „Закрила на детето“

пропускане
4 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Състоянието на тежко пострадалата 11-годишна сестра на починалото момче от Кардам се подобрява и животът й вече е извън опасност, а 7-годишното момиченце от многодетното семейство вече се чувства добре и е контактно.
Другите три деца от семейството все още са под лекарско наблюдение в добричката болница. Според лекарите, те са напълно здрави. По думите на началника на педиатрията доктор Йовев, ще бъдат изписани след като от Дирекция за закрила на детето са готови със становището си къде да бъдат настанени.
Все още не са изяснени причините, довели миналата неделя до смъртта на 9-годишния Стефан и за животозастрашаващото до днес състояние на 11-годишната му сестра.
Събраните доказателства до момента не показват склоняване към самоубийство. В хода на делото е възможно досъдебното производство да бъде променено, информират от Районната прокуратура в Генерал Тошево.
Разследват се всички възможни версии по случая, заяви наблюдаващият прокурор Йорданка Чанева.
„Надяваме се всички изследвания приоритетно да бъдат извършени, да имаме отговор на въпросите, които вълнуват не само медиите, но и прокуратурата естествено“.
В дома на семейството не са били открити лекарства или отровни вещества. Разпитани са и лекарите от Спешния център в Генерал Тошево, прегледали трите деца с оплаквания. От прокуратурата все още не са получили писмените данни по случая от социалните служби и от Спешния център.
Съдебно-химическата експертиза ще покаже дали починалият Стефан е приел отрова, която не дава отражение върху вътрешните органи. Разследването е затрудено, поради непрекъснато променящите се показания на роднините на пострадалите деца за храната, която са приели миналата събота и за броя на членовете на семейството, които са получили стомашен дискомфорт след това.