Гледай
на живо

Спецакция на икономическа полиция в Пловдив

Открити са фалшиви документи на бежанци

Спецакция на икономическа полиция в Пловдив Поредна спецакция. Икономическа полиция е влязла в пловдивския  район "Тракия” в късния с... thumbnail text
Поредна спецакция. Икономическа полиция е влязла в пловдивския  район "Тракия” в късния следобед днес. Властите са открили фалшиви документи, които според наличната към момента информация, са били предназначени за бежанци.
 
Униформените са спрели за проверка лек автомобил с българска регистрация, за който имали информация, че превозва забранените от закона документи. 
 
Колата била управлявана от млада жена. След спирането на лекия автомобил, полицаите установяват, че  до предната седалка има скрит  найлонов плик, в който били поставени няколко пакетчета, съдържащи документи за самоличност на чужденци, талони и стикери.  Във всеки от комплектите имало снимка на лицето, на когото е документът, както и лични данни за него.
 
По непотвърдена информация документите са изработени в пловдивска печатница, собственост на фалшификатор, познат на органите на реда.