София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мащабна спецакция в "Орландовци"

Задържани са 15 души за кражби, грабежи и разпространение на наркотици

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

15 души са били задържани при спецакцията в  столичния квартал „Орландовци”. Операцията се проведе под надзора на Специализирана прокуратура рано тази сутрин.
 
Властите съобщиха, че арестуваните са се занимавали с кражби – от рязане на релси през чупене на паметници в гробищните паркове до разпространение на акцизни стоки без бандерол и наркотици.
 
Съобщава се още, че в операцията участват и служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, които разследват участие в престъпната група на двама служители на Второ РПУ в София.
 
Заместник-главният прокурор Иван Гешев даде и малко повече подробности за задържаните.
 
Гешев обясни още, че от арестуваните 15 души, все още на нито един не са повдигнати обвинения, като се  очаква това да стане в петък сутринта.
 
От МВР обясниха, че в рамките на мащабната акция  от сутринта до сега са претърсени над 20 адреса, като броят им непрекъснато се увеличава заради постъпваща информация, че на тях може да се намерят още доказателства за вършените престъпления.