София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спецакция в ромската махала в Ихтиман

Жандармерия претърсва жилищата в махалата

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Акция на жандармерията се провежда в ромската махала в Ихтиман. Живеещите в махалата разказват, че полицаите са издирвали четири момчета за побой в Ихтиман. Те не били у дома, но органите на реда претърсили няколко къщи.

Ромите разказват, че един човек е починал заради акцията на униформените. По думите на близките му, човекът получил инфаркт, защото се уплашил след като служители на реда влезли в дома му. Те дори твърдят, че полицаите са го блъскали, предаде Нова.

Засиленото полицейско присъствие идва след нападението на полицаи вчера в ромската махала на Ихтиман.

Във вторник привечер автопатрул от Ихтиман се опитал да спре кола, но водачът избягал. След започналата гонка, нарушителят блъснал с колата си патрулката и опитал да се скрие в ромската махала.

Полицаите намерили колата на адрес в града, но ромите от квартала ги обградили и нанесли наранявания на двама от тях, а 23-годишният шофьор на автомобила – Мюлер Дунавски, се е укрил.  

По-късно Мюлер и баща му са арестувани. Предстои прокуратурата да реши дали да поиска най-тежката мярка „задържане под стража”за бащата и сина.