София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спецчасти издирват убиец в с. Орешник

Жертвата е 72-годишен фелдшер

5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Тополовградското село Орешник е блокирано от силите на реда заради убийство. Жертвата е 72-годишният фелдшер. За тежкото престъпление полицията издирва бившия легионер Иван Пачелиев, който преди повече от година беше задържан от баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си, предаде БНР.

Къщата на легионера е обградена от спецчасти, но няма никаква информация, дали Пачелиев е в нея. До акцията се стигна, след като сутринта в медицинския пункт на селото беше намерен мъртъв 72-годишният фелдшер.

Очевидци разказаха, че Димитър е слязъл от автобуса в 07:45 часа, купил си е закуска от магазина и се отправил към медицинския пункт, където Пачелиев потърсил помощ, тъй като вчера си е наранил ръката при рязане на дърва.

Какво се е случило вътре между двамата, не се знае. Съседка чула викове и отишла да провери в медицинския пункт, който бил заключен. Жената се е обадила в кметството, а по-късно фелдшерът е намерен мъртъв с множество рани. Според свидетели той е бил и с обезобразена глава.