Гледай
на живо

Спецсъдът под обсада

Жандармерия варди сградата от десетки работници от "Дунарит"

Спецсъдът под обсада Специализираният наказателен съд в София осъмна тази сутрин под обсада. Сградата беше оградена от ча... thumbnail text
Специализираният наказателен съд в София осъмна тази сутрин под обсада. Сградата беше оградена от части на жандармерията, които не допускаха десетките служители от русенския военен завод "Дунарит" да влязат вътре.
 
Около 18 работници дошли, за да присъстват на иначе публичното заседание срещу финансовия директор завода Никола Киров и техния  колега-шофьор. Магистратите днес гледат мярката им за неотклонение. 
 
Двамата и още трима души, всички свидетели по делото КТБ, бяха задържани за пране на пари, заради показания на Бисер Лазов-основен свидетел на прокуратурата.
 
Служителите пристигнали пред прокуратурата с два микробуса рано тази сутрин. Пред входа те са спрени от властите, които събрали личните документи на всички, според думите им, по нареждане отгоре, като по-късно им ги върнали.
 
Оказа се още, че всички автомобили с русенска регистрация, които се появят на улицата, са спирани и проверявани. 
 
В съдебната зала полицията не допусна дори братя и сестри на задържаните с обяснението, че нямат призовка и не са адвокати. 
 
Всичко това се случва, въпреки, че делото е публично, нещо, което заяви и съдията в залата в залата. 
 
Стресираните хора са конвоирани до заведение в района, но достъп в близост до сградата не им е позволен. 
 
Бусове, мотоциклети и над 100 души пазят сякаш се гледат мерките на закоравели атентатори, коментираха преминаващи наоколо граждани.