София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спират движението около "Арена Армеец" заради вота

В залата ще се влиза през три входа, превозните средства ще спират точно пред тях

пропускане
4 годиниИзбори 2019 1 Боряна Райчева

В общинската избирателна комисия, която ще бъде в зала „Арена Армеец”, ще се влиза през три входа, като превозните средства ще спират точно пред тях. По този начин ще се улеснят членовете, които ще носят тежките чували. Това каза на брифинг днес председателят на ОИК-София Полина Витанова.

„Взехме оперативно решение да не се дават 110 процента от бюлетините, а по-малък процент, за да може да не носят такъв голям брой неизползвани бюлетини. Имаме готовността във всеки един момент в изборния ден да бъде занесен допълнителен брой бюлетини в секционните избирателни комисии. Тази година на обученията присъстваха много повече членове. Вярваме в тяхната работа, защото ние сме общи в този процес”, коментира Витанова.

Тези избори са най-тежките и сложните в Изборния кодекс, каза още тя: „На територията на Столична община изборът е още по-сложен и тежък, тъй като тук се провеждат три, на места и четири вида избори”.

Във връзка с провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври ще се въведат промени в организацията на движение, съобщиха от Столичната община.

От 18.00 часа на 27 октомври до приключване на транспортирането и предаването на изборните материали ще се забрани престоят и паркирането на пътни превозни средства по бул."Асен Йорданов", между Площад на авиацията и бул."Шипченски проход".

От 20.00 часа на 27 октомври до приключване на транспортирането и предаването на изборните материали ще се ограничи движението по бул. "Асен Йорданов" между Площад на авиацията и бул. "Шипченски проход".