София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Спиридонов: Нека да види обществото какви хора ходят по студията

Според шефа на ГДБОП има много доказателства за вината на "Тад Груп"

пропускане
5 годиниПравосъдие 15 Боряна Райчева

"Нека види обществото какви хора ходят по телевизионните студия.", с тези думи директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментира причината, поради която прокуратурата огласи вчера част от събраните доказателства срещу собственика и служители на фирмата "Тад Груп", обвинени за източването на данните на близо 5 милиона българи от НАП.
 
по думите на Спиридонов имало много доказателства, събрани от разследващите, които показвали, че именно заподозрените са извършители на престъплението.
 
"Това, което вчера беше изкарано от прокуратурата е една много малка част. Не мога да Ви обясня какво има в компютъра на този младеж.", заяви Спиридонов.
 
Шефът на ГДБОП даде примери, които доказвали вината на Клистиян Бойков като извършител на деянието. В компютъра на момчето бил открит имейла от руски гражданин, пратен до медиите, в който се поемаше отговорността за атаката. На камерите за видеонаблюдение в офиса му се виждало как Бойков превежда определени думи и после ги монтира в сайт за анонимни смс-и.
 
"Случаят с тези лица е показва и как можеш да станеш жертва на собствената си охранителна система. Може ли да правиш престъпление пред камера и на място, където се записват звукови файлове", попита риторично Спиридонов.
 
Доказателство за вината на Кристиян Бойков било и откритите файлове, източени от НАП на компютъра на обвинения, файлове, които не били представени на медиите, посочи още шефът на ГДБОП.