Гледай
на живо

Според Петър Москов системата с отпечатъците може да заработи най-бързо

Той упрекна лекарите, че се страхуват от контрол

Според Петър Москов системата с отпечатъците може да заработи най-бързо Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че новата система за идентификация на пациентите ... thumbnail text

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че новата система за идентификация на пациентите чрез пръстов отпечатък ще бъде въведена, въпреки че здравната каса вече е инвестирала в електронен четец, който е в основата на сегашната система. Москов посочи, че досегашната система все пак работи, но тази с пръстов отпечатък е по-сигурна.

Според него новата система е най-евтина и може да заработи бързо – до няколко месеца, докато за други системи са нужни две-три години и то в „по-уредени от България държави“. Идентификацията на пациента с пръстов оптечатък ще отнема три минути, каза още министърът и посочи, че хората не трябва да помнят никакви кодове и други данни.

Москов се извини на личните лекари, че не е било поискано тяхното мнение при определянето на новите условия в здравеопазването и каза, че всички, които протестират, са против контрола, който министерството иска да наложи.