София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Според проучване: Избирателите на БСП не са приели промените след прехода

„Млада кръгла маса“ обсъжда начини за прогрес на България

4 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Ден след емблематичната дата 10и ноември, Проучване на Галъп Интернешънъл проверява нагласите на хората след настъпилите промени, не само на пазарната икономика, но и на съзнанието. Проведено е сред избиратели на СДС, Герб и БСП. По думите на анализатора Първан Симеонов, избирателите на БСП все още не са приели промените. На въпрос „Нормално ли е да има бедни и богати?“, отговарят „Не“.

 

В същото време млади общественици се събират на „кръгла маса" да представят собствени визии за прогрес на България, по покана на агенцията за социологически проучвания. Събитието е по повод 30 години от началото на промените у нас и е своеобразно припомняне за Кръглата маса, с която започва преходът в България.

 

А въпросът, който витае сред младите е до кога периодът след 10и ноември 89а ще се квалифицира като „преход“, а не като време за действие.