Гледай
на живо

Според Румен Петков убийствата клатят властта

Бившият вътрешен министър призова службите да бъдат оставени да си свършат работата

Според Румен Петков убийствата клатят властта "Вчерашното убийство е удар срещу управлението. Личното ми разбиране обаче е, че целта не е то". Так... thumbnail text

"Вчерашното убийство е удар срещу управлението. Личното ми разбиране обаче е, че целта не е то". Така бившият министър на вътрешните работи Румен Петков коментира разстрела на бизнесмена Петър Христов в столицата.

Христов, който имаше бизнес в млекопреработването и строителството, се смята за приближен на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Петков каза, че шесторното убийство в Нови Искър и стрелбата срещу Петър Христов ще имат тежки отражения, но призова службите да бъдат оставени да си свършат работата.

"Когато гледаш на разследването като на инструмент за PR и манипулация, обикновено резултатът е този, който видяхме", каза още бившият вътрешен министър.

Същевременно известният адвокат Марин Марковски изрази съмнения, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър. Според него профилът му на педофил не се вписва в анализа на убийството, което е извършено изключително хладнокръвно.