Гледай
на живо

Спортно събитие в Южния парк

Днес се състоя фестивалът "Спортувай в твоя град"

Спортно събитие в Южния парк Повече от 1000 участници се събраха в Южния парк на столицата по време на фестивала „Спортувай... thumbnail text

Повече от 1000 участници се събраха в Южния парк на столицата по време на фестивала „Спортувай в твоя град“. Начало на събитието даде заместник-кметът на София Дончо Барбалов. Баскетболната легенда Георги Младенов и футболните майстори Ангел Рангелов и Владимир Манчев също присъстваха на събитието. Отборът на Първа Английска гимназия се отличи като най-силен сред останалите футболни отбори. Турнирът по баскетбол беше много оспорван, като победители станаха ученици от 22 СОУ. Шампионите получиха и заслужените си награди.

Още от сутринта Южният парк се напълни с хора от различни възрасти. Фестивалът включваше и акробатични демонстрации с едноколесен велосипед. Участници в събитието показаха своите възможности пред очите на окуражаващата ги публика. Любители на спорта в България се срещат както в ранна, подрастваща, така и в преклонна възраст. Бъдещи футболисти показаха завидни умения и спортен хъс, а футболни фенове у нас има и сред най-малките. Представители и на по-възрастното поколение споделиха, че спортът е неизменна част от техния живот и съветват младите да не пренебретват времето да отдих сред природата.