Гледай
на живо

"Спортувай в твоя град"

Първи фестивал за любителите на спорта в градски условия

"Спортувай в твоя град" "Спортувай в твоя град". Така се казва първия фестивал за любителите на спорта в градски условия. Па... thumbnail text

"Спортувай в твоя град". Така се казва първия фестивал за любителите на спорта в градски условия.

Паркур – фрий рън, стрийт фитнес и нова въздушна възглавница са големите атракции. Събитието се организира за осма поредна година, като в последните пет неизменно е част от инициатива "София – европейска столица на спорта". За първи път обаче в него се включват хитовете напоследък в ърбан дисциплините – стрийт фитнес и паркур - фрий рън.

Тази пролет всички активности са събрани в сетове пред монумента на Съветската армия в Княжеската градина. Най-близо до паметника е зоната за паркур – фрий рън, един спорт, който мощно набира популярност и съвсем скоро се очаква да бъде в олимпийската програма.

Мястото за стрийт фитнес събира маниаците, които отново са подготвили уникално шоу с много музика и изключителна динамика. Най-добрите майстори, сред които легендарният гимнастик Йордан Йовчев, ще бъдат на линия, а всеки може да се пробва и да получи ценни съвети.

Турнир по баскетбол 3х3, отново събра част от най-добрите градски тимове.

А близо до подлеза на метрото към Софийския университет пък беше ситуирана въздушната възглавница със специален борд, предпазващ участниците от евентуални наранявания. Съоръжението се използваше за скокове от различна височина.

Атракциите се допълват от асовете на юнисайкъла – велосипедите с едно колело ще бъдат част на празника.
Гости на ърбан фестивала "Спортувай в твоя град" бяха и други известни български спортни звезди.