София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Среща между Путин и Нетаняху

Ще бъде обсъден проблемът в Сирия

пропускане
5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Израелският премиер Бенямин Нетаняху планира да се срещне в четвъртък в Москва с руския президент Владимир Путин, съобщи пресслужбата на израелското правителство.
Второто посещение от началото на годината беше обявено на следващия ден след телефонен разговор между двамата лидери, които според Кремъл са обсъдили проблемите в Сирия.
Премиерът Бенямин Нетаняху ще се срещне с руския президент Владимир Путин в четвъртък в Москва, се казва в прессъобщението.
Една от основните теми в дневния ред на руско-израелския диалог е подобряването на механизмите за взаимодействие, за да се избегнат случайни сблъсъци между военните на двете страни по време на операциите им в Сирия. По-рано източник в дипломатическите кръгове заяви, че страните работят за оформяне и документиране на съответните споразумения, които са в сила между тях от есента на 2015 г.
Посещението ще се проведе няколко дни преди парламентарните избори в Израел, според резултатите от които Нетаняху очаква да запази премиерския пост и да получи правото да формира четвъртото поредно правителство.