Гледай
на живо

Среща между Путин и Нетаняху

Ще бъде обсъден проблемът в Сирия

Среща между Путин и Нетаняху Израелският премиер Бенямин Нетаняху планира да се срещне в четвъртък в Москва с руския президент Вл... thumbnail text

Израелският премиер Бенямин Нетаняху планира да се срещне в четвъртък в Москва с руския президент Владимир Путин, съобщи пресслужбата на израелското правителство.
Второто посещение от началото на годината беше обявено на следващия ден след телефонен разговор между двамата лидери, които според Кремъл са обсъдили проблемите в Сирия.
Премиерът Бенямин Нетаняху ще се срещне с руския президент Владимир Путин в четвъртък в Москва, се казва в прессъобщението.
Една от основните теми в дневния ред на руско-израелския диалог е подобряването на механизмите за взаимодействие, за да се избегнат случайни сблъсъци между военните на двете страни по време на операциите им в Сирия. По-рано източник в дипломатическите кръгове заяви, че страните работят за оформяне и документиране на съответните споразумения, които са в сила между тях от есента на 2015 г.
Посещението ще се проведе няколко дни преди парламентарните избори в Израел, според резултатите от които Нетаняху очаква да запази премиерския пост и да получи правото да формира четвъртото поредно правителство.