София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Среща на кандидат-кметовете на кв.“Младост“ с живеещите в района

Дебатирани бяха актуални проблеми

7 годиниОбщество 14 Боряна Райчева

Проведе се пряка среща с избирателите и кандидатите за кмет на Столична община-Район „ Младост“, инициирана от Граждански съвет „Общество“. Дебатът бе оргранизиран с цел да се разбере личното мнение и възгледите на кандидат-кметовете по въпроси свързани с решаването на наболели проблеми в квартала.

На кандидат-кметовето им бе дадена възможност да изкажат мнение по темите за презастрояване и в частност застрояването на зелени площи; проблемът с липсата на достатъчно паркоместа; канализацията на кв. „ Горубляне“; достъпност на средата и участие на гражданите в управлението. На срещата, организирана в читалищната сграда на кв. „Младост“, присъстваха част от кандидат-кметовете, които отговаряха на поставените въпроси и на въпросите на жителите на квартала.

Един от най-наболелите проблеми на живущите в столичния квартал е липсата на достъп до тротоарната мрежа и затрудненият достъп до граничния им квартал „ Полигона“. Срещата продължи няколко часа, в които присъстващи и кандидат-кметове дискутираха различни въпроси, но до консенсус и ред в залата не се стигна.