Гледай
на живо

Срути се най-натовареният мост в Кавала

Няма пострадали, не е ясна причината за инцидента

Срути се най-натовареният мост в Кавала Сериозен инцидент в Северна Гърция. Рухна главният мост в курортния град Кавала.    Произш... thumbnail text
Сериозен инцидент в Северна Гърция. Рухна главният мост в курортния град Кавала. 
 
Произшествието се е случило към 4.00 часа следобед на 9-ти ноември. По това време по съоръжението е преминавал автокран с тегло 50 тона и леки автомобили. 
 
Рухнал е 25-метров участък от моста, като според гръцките медии тази част не е проектирана за тежестта на крана, който е преминавал и мостът е рухнал, заради претоварване. В същото време местни сочат, че само преди 3 години точно този мост  е бил отчасти ремонтиран и модернизиран.
 
Властите все още не са потвърдили версията за рухване вследствие на претоварването, като не  посочват  официална причина за инцидента. По случая е започнало разследване.
 
Инцидентът е причинил сериозно претоварване, тъй като мостът се намира на една от ключовите транспортни артетии на града.
 
За щастие, никой от шофьорите, намирали се по това време с автомобилите си  на рухналия  мост,  не е пострадал, съобщава  Риа Новости.