София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стачка блокира транспорта в Италия

Транспортът в града функционира ограничено и частично

4 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Всеобща стачка е обявена от няколко големи профсъюза в Италия. Засегнати са всички категории обществен транспорт, включително влаковете и самолетите. По информация на българското посолство в Рим стачката засяга не само автобусния транспорт и метрото, но и сметосъбирането и училищата.

Градският транспорт стачкува в интервала от 08.45 ч. до 17.00 часа. Спирането на влаковете на национално ниво ще продължи до 21.00 часа. От Държавните железници уточняват, че бързите влаков и регионалните влакове се движат по разписание в часовите зони от 6.00 ч. до 9.00 ч. и от 18.00 ч. до 21.00 часа.

По информация на Генералното ни консулство в Милано там няма отменени полети за България. Транспортът в града функционира ограничено и частично, но се след 18:00 ч. се очаква той да преустанови движението си, в това число и метрото. Препоръчваме на българските граждани, които посещават Италия или постоянно пребивават в страната, да следят разписанието на транспорта и да се информират предварително за настъпили промени в графиците.