София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Станишев: Борисов вече не действа като политик, а като държавник

"В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели", допълни той

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Станишев благодари и на Борисов за подкрепата и подчерта, че българският премиер вече не действа като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов".

Станишев смята, че големият дефицит в момента в БСП е липсата на диалог. "Критиката не е деструкция, критиката невинаги е знак за война".

"Моите каузи винаги са били едни и същи. Първо, Европа да бъде социална. Социалното начало трябва да стане водещо в политиката на ЕС. Защото това е големият дефицит днес. Хората не чувстват, че ЕС създава добри перспективи за техния личен живот. За България, като най-бедна страна, мисля, че това е важно, двойния стандарт, Европа на скорости...".

"Европа не е съвършена. Тя трябва да бъде променяна и усъвършенствана, доближавана до хората, а не разрушавана. И аз винаги ще се боря срещу тези, които искат да унищожат този най-красив проект като идея. Това е мое кредо и аз няма да се отклоня от това", каза лидерът на ПЕС.