София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Станишев: БСП няма никакъв шанс с Нинова

Не може да се играе на терена на националистите и консерваторите

4 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Левицата няма никакъв шанс с лидер като Корнелия Нинова. Това заяви евродепутатът от БСП Серей Станишев след проведения вчера пленум на БСП. Според него ГЕРБ са най-организираната партия по отношение на привличане на електората си.

Наясно съм на какво са способни по време на избори, Станишев, като добави, че Нинова е тръгнала силно през 2016 година, но сега не е така. Няма никой незаменим. Изборът на нов лидер е процес, който трябва да узрее, допълни още той. 

Във връзка със съмненията, че Мая Манолова би могла да заеме лидерското място на Левицата, Станишев коментира, че тя е показала един много силен резултат и не й е достигнало малко, за да успее. И това показва, че моделът, по който БСП може да печели избори, не е този, който в момента се налага, убеден е евродепутатът. 

Не може да се играе на терена на националистите и консерваторите. Това е чужд терен за нас, ние сме в центъра, допълни Станишев.