София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Станишев очаква БСП да е първа политическа сила през май

Станишев: Ще се борим за единна, социална и справедлива Европа, а не Европа на скорости

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Очаквам БСП да бъде първа политическа сила през май, обяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред делегатите на 49-ия Конгрес на социалистическата партия.

"Тогава ще паднат всички диги и бентове, които ГЕРБ поддържат със сетни сили. Но БСП не трябва да показва вътрешен раздор, защото тези предстоящи избори са за новото бъдеще на България и Европа. Ще се борим за единна, социална и справедлива Европа, а не Европа на скорости". обяви Станишев.

,,Противопоставяли сме се на всеки опит България да бъде третирана като втора ръка държава. Доказахме го с действията по пакета Мобилност, който успяхме да спрем с отхвърлянето на два от трите доклада, но не трябва да се отпускаме, защото работата там още не е свършена напълно. Противопоставихме се и по отношение на двойния стандарт при храните. Миналата седмица имаше важно гласуване, което бе изцяло в защита на потребителите. Сред другите неща, които сме направили за България е признаването на българското малцинство на територията на Република Албания'', посочи Станишев

,,Надяваме се, че нашите битки в Европа са добре разбрани и в страната ни'', допълни още лидерът на европейските социалисти.