Гледай
на живо

Станислав Стоянов взима мястото на Цветан Цветанов

Решението на ЦИК предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник

Станислав Стоянов взима мястото на Цветан Цветанов Станислав Стоянов става народен представител от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов. Решението на ЦИК... thumbnail text

Станислав Стоянов става народен представител от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов. Решението на ЦИК предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник, съобщиха от Комисията.

На свое заседание от 30 март Централната избирателна комисия взе това решение на основа на получено писмо от Народното събрание, в което Комисията е уведомена за предсрочно прекратените пълномощия на Цветан Цветанов като народен представител от Четвърти изборен район - Великотърновски.

Цветан Цветанов реши да напусне парламента след скандала около закупуването на евтин апартамент, който се оказа, че е проблем и за други представители на властта. Ситуацията бе кръстена от медиите "Апартаментгейт". Зам. шефът на ГЕРБ е за първи път извън държавната власт от 10 години.

Междувременно стана ясно, че със свое решение от 30 март Централната избирателна комисия избра за свои говорители членовете на ЦИК Александър Андреев и Таня Цанева, съобщиха от Комисията.