София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стартира делото срещу Северин за убийството на Виктория Маринова

Журналистката беше убита на 6 октомври 2018 година

5 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

В утрешния ден се очаква да стартира делото срещу обвинения в убийството на Виктория Маринова от Русе. Единственият обвиняем по делото ще отговаря за блудство, изнасилване и убийство на младата журналистка. Заседанието започва в 10 часа. Очаква се то да е разпоредително и да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Ако съдът приеме този вариант, доживотният затвор ще бъде заменен с присъда от 20 до 30 години лишаване от свобода.
Припомняме, че Виктория Маринова беше зверски убита на 6 октомври 2018 година на алея за спортуване в градската градина в крайдунавския град. В началото предполагаемата причина за убийството й беше свързана с журналистическата й професия, след това се обвиненията се сведоха до лицето Северин Красимиров, млад мъж от ромски произход, който е бил под въздействието на наркотици.