Гледай
на живо

СТАРТИРА ЕЖЕГОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ЦИТРУСИТЕ

Френският град Мантон се изпълни с цитрусови платформи

СТАРТИРА ЕЖЕГОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ЦИТРУСИТЕ Вчера стартира ежегодният фестивал на цитрусите. Френският град Мантон се изпълни с цитрусови платфо... thumbnail text

Вчера стартира ежегодният фестивал на цитрусите. Френският град Мантон се изпълни с цитрусови платформи и статуи. Ежегодното събитие ще продължи до 5 март.
Фестивалът на цитрусите се провежда от 1933 г. насам. Всяка година темата на фестивала е различна като може да се стигне от Дисниленд до Околосветско пътешествие. Изработват се най-различни статуи на животни, къщи, градини и т.н., като фигурите са направени само от лимони и портокали. Направата им отнема седмици.
По време на триседмичния фестивал на цитрусите Френската Ривиера се изпълва с туристи. Трите недели на фестивала са посветени на шествия на скулптури и танци по крайбрежната улица. Организират се и най-различни тематични партита.
Френското градче Мантон, което е домакин на събитието, се намира на около 30 км. от Ница. Средиземноморският климат е много благоприятен за отглеждането на плодове. Именно затова през месец февруари градчето се превръща в най-екзотичното кътче в страната.