Гледай
на живо

СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРЕТАТА ЛИНИЯ ОТ МЕТРОТО

ФАНДЪКОВА: НЕОБХОДИМА Е АКТИВНА РАБОТА СЪС СТОЛИЧАНИ

СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРЕТАТА ЛИНИЯ ОТ МЕТРОТО Стартира изграждането на третата линия от метрото, която ще обхваща кварталите „Хаджи Димитър&... thumbnail text

Стартира изграждането на третата линия от метрото, която ще обхваща кварталите „Хаджи Димитър“, „Овча купел“ и „Горна Баня“. Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. По думите й, ежедневно подземният транспорт се използва от над 350 хиляди души, а с разширението на линиите пътникопотокът ще се увеличи значително. Тя увери, че е получено необходимото финансиране, като това е само един от стратегическите проекти, които предстои да бъдат изпълнени.
Подкрепа за кандидата за кмет, издигнат от политическата група на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, изрази и председателят на политическата партия на „Обединени земеделци“ Петя Ставрева. Ставрева беше категорична,че със своята инфраструктура и градска среда, София би могла да се нареди до редица други европейски градове. Председателят на партията обаче допълни, че е необходима сериозна работа по решаване проблемите на града и стабилно местно управление.
Йорданка Фандъкова увери, че културното-историческо наследство продължава развитието си в столицата, чрез различни програми и инициативи, които превръщат града в притегателен център за туристи. Друг сериозен проблем върху, който ще се постави акцентът, е изграждането на система за видеонаблюдение в рисковите зони на София, като училища, паркове и детски градини, както и подмяна на вече остарели такива. Фандъкова изрази надежда за съвместна и ефективна работа с органите на МВР.