София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стартира реконструкцията на стадион „Тича“ във Варна

Ще бъдат модернизирани и стадионите в Горна Оряховица и Русе

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Министерството на младежта и спорта получи от Областна управа Варна преработения проект за реконструкция на стадион „Тича“ и обяви процедура за избор на изпълнител, съобщи ведомството на Красен Кралев. Поръчката щe е със съкратени срокове за подаване на оферти от страна на желаещите да извършват реконструкцията - 12 дни, заради необходимостта да се осигури провеждането на мачовете на ПФК „Черно море“ (Варна) от Първа професионална група на стадиона им. Минималният срок за изпълнението на проекта е 60 дни. Освен варненския стадион ще бъдат модернизирани и тези в Горна Оряховица и Русе.

Така вече стартираха обществените поръчки за реконструкция и на трите стадиона, за които на 15 юни с решение на правителството бяха предоставени 3 млн. лв. За да стартират процедурите по избор на изпълнители на реконструкцията беше необходимо в спортното министерство да бъдат подадени проекти от страна на двете общини и Областна управа Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет. Поради спецификата на различните съоръжения проектите за Русе и Варна бяха забавени от страна на собствениците на стадионите. Поръчката за реконструкция на стадиона в Горна Оряховица беше обявена на 14 юли, а тази за Русе стартира на 4 август 2016 г.