София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СТАРТИРАТ НОВИ РЕМОНТИ ПО АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС“

ПРОДЪЛЖАВАТ ПЛАНИРАНИТЕ ПОДОБРЕНИЯ ПО АМ „ТРАКИЯ“

9 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

От днес започва ремонтът на двата виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол" на автомагистрала "Хемус", съобщи агенция "Пътна инфраструктура".
Съоръженията не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Предвижда се подновяване на асфалтовата настилка, хидроизолацията и хоризонтална маркировка.

Движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна, тъй като ще се работи в платното в посока София. По време на ремонта ще има реорганизация на движението. Всеки петък и неделя ще бъде разрешено преминаването на коли и в районите с ремонтни дейности. В петък ще има по две ленти в посока Варна и една към София, а в неделя - две ленти към София и една към Варна.
В момента на „Хемус” се ремонтират и виадуктите „Елешница“ и „Бебреш“. Всички ремонти трябва да приключат тази година.
От следващата седмица шофьорите, пътуващи по автомагистрала „Тракия“ ще преминават по ремонтираното платно в посока Пловдив между 124 – ти и 134 – ти км. Това е отсечката след пътен възел "Пловдив - Запад" до пътен възел "Пловдив - Изток". В момента движението се извършва по неремонтираното платно в посока София.
Работи се по всички участъци от магистрала "Тракия". Целта е превантивният ремонт на директното трасе да приключи до 1 юли. Строително - монтажните работи на виадуктите при 61 - ви и 67 - ми км ще продължат и през летните месеци.
След 1 юли за повишаване на безопасността на движение при засиления трафик през туристическия сезон в районите на ремонтна дейност всеки петък ще има по две летни за движение в посока Пловдив и една в посока София, а в неделя ще са две лентите към София и една към Пловдив.