Гледай
на живо

Статуя на Йохан Кройф изгря пред „Камп Ноу“

Церемонията беше в понеделник вечер

Статуя на Йохан Кройф изгря пред „Камп Ноу“ Снощи Барселона представи статуята на покойния Йохан Кройф, позиционирана пред „Камп Ноу&ldquo... thumbnail text

Снощи Барселона представи статуята на покойния Йохан Кройф, позиционирана пред „Камп Ноу“. Тя е висока 3,5 метра, тежи 1,5 тона и е изработена от холандската скулптурка Кори Амерлаан-ван Нийкерк.
На церемонията клубът беше представен от президента Хосеп Мария Бартомеу и членовете на борда на директорите Жорди Кардонер, Жорди Моиш и Енрике Томбас, а от семейството на Кройф присъстваха съпругата му Дани и децата им Сусила и Жорди: "Това носи удоволствие и гордост за цялото семейство. Бихме искали да благодарим на всички, които го направиха възможно. Статуята се намира на много специално място за баща ми, където той прекара много време като играч и мениджър“, каза синът на легендата.
Йохан Кройф е истинска икона във футбола. Той беше изумителен като футболист, а след това иновативните му треньорски методи промениха играта завинаги. Холандецът спечели три „Златни топки“ по време на зашеметяващата си кариера с отборите на „Аякс“ и „Барселона“.