Гледай
на живо

Стоянка Мутафова празнува 70 години на сцена

Пред публика и за 97-ия си рожден ден

На днешния 2 февруари голямата българска актриса Стоянка Мутафова става на 97 години.

И този рожден ден обичаната актриса ще отбележи на сцената. Тази вечер в зала 1 на НДК, заедно с няколко хиляди свои почитатели, Мутафова ще отбележи още една респектираща годишнина - 70 години на сцената.

Билетите за спектакъла обаче отдавна са изкупени. Заради това има обявена и втора дата, която ще бъде след месец.
Освен почитателите и много звезди от българската сцена се очаква да поздравят лично голямата ни актриса. С артистични изпълнения ще излязат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Тоника, Албена Павлова, Ненчо Илчев и много други обичани артисти.

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. "Кралицата на българската комедия", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли, стартирали още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

Завършва класическа филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър “Алеко Константинов”, където работи от 1956 г. Щом стъпи на сцената магнетичната актриса приковава вниманието на публиката “на мига” и заслужено печели любовта й – и в театъра и на екрана.