Гледай
на живо

Стоичков представи официалната си биография

Аз исках винаги да бъда победител, заяви Камата

Стоичков представи официалната си биография „Аз исках винаги да бъда победител, затова моите колеги ми помогнаха да бъда победител. Затова... thumbnail text

„Аз исках винаги да бъда победител, затова моите колеги ми помогнаха да бъда победител. Затова искам да благодаря на всички“, това каза при представянето своята книга легендата на българския футбол Христо Стоичков.

„Христо Стоичков. Историята“ - официалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков бе представена днес в столицата.

Книгата съдържа 400 страници лични истории за живота и кариерата на най-големия български футболист, подплатени с цветни снимки.

„Когато дойдох в националния отбор първият, който ми подаде ръка, е Наско Сираков. Аз това няма да го забравя“, каза пред журналисти Камата.

Той подчерта, че в биографията си е описал всичко, „не съм спестил нито хубавите, нито критичните моменти, защото аз съм си аз“, каза Стоичков и подчерта: „Ако се променим сега на 53 години, значи нищо не сме постигнали. А аз няма да се променя на 53 години“.

По думите му книгата е полезна и за младото поколение, което идва след него. „Да я прочетат и да видят, че всичко това което аз съм извървял като път и съм постигнал като футболист е постигнато с много лишения. Да видят как се печели Златна топка, която топка е на цяла България“, посочи най-големият български футболист.