София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стока за 3,9 млн. лева изгоря в склада в "Красна поляна"

Собственичката се съмнява, че пожарът е умишлен

6 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Причината за пожара в столичния квартал „Красна поляна“ все още не е изяснена. Тепърва предстои да се разбере умишлен ли е палежът.  

„Първият екип е пристигнал на място в рамките на третата минута след подаване на сигнал за пожара. Общо 16 екипа са се борили с огъня. Горял е склад на фирма, в който е имало пакетирани хранителни продукти и бутилиран алкохол“, това обясни за Нова телевизия старши комисар Валентин Гетов. Той посочи, че пожарът се е разгорял на площ от 2 декара.

„Успяхме да запазим прехвърлянето на горенето към АГ болницата и съседни сгради”, заяви комисар Гетов. По думите му пострадал е само служител на службата от Пожарна безопасност, който след като е прегледан в „Пирогов“ се е върнал обратно да помага при погасяването на огъня.

Той подчерта още няма опасност за гражданите в района от вдишване на замърсен въздух, тъй като е позиционирана мобилна лаборатория на РИОСВ и парметрите на въздуха в момента са в рамките на нормалното.

„В склада имаше стока за 3,9 млн. лева. Абсолютно всичко изгоря. Складът е подпален от всички страни. Застрахована е само стоката на стойност 2,2 млн. лева. Вътре оборудването не е застраховано“, това разказа собственичката на изгорелия склад Татяна Павлова.

Тя се съмнява, че пожарът е умишлен, въпреки че не е получавала заплахи срещу себе си.

По време на пожара в съседната родилна болница „Надежда“ е имало 67 пациенти, от които 29 са били новородени бебета. Те са евакуирани в сеседно крило, но в нито един момент не са били застрашени от огъня.